HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Outdoor Ne Demek?

Outdoor Ne Demek?

Yaşam içerisinde alışveriş, internette gezinti sırasında sık sık ‘Outdoor’ kelimesi ile karşılaşılır ve bilmeyenler tarafından outdoor ne demek sorusu sorulur. Outdoor, Türkçe karşılığı ile birçok şeyi yansıtmakla birlikte kullanım alanlarına göre de anlam genişlemesi sağlamaktadır. Her bir anlamı tek tek ele almak, daha doğru olacaktır.

Outdoor kelimesi İngilizce kökenli olmakla birlikte Türkçe karşılığı dış alan, dışarısı, açık mekân olarak çevrilmektedir. Açık alanı hitap etmesi, yanına eklenecek kelimeye göre burada kullanılacak malzemeleri ifade edebilmektedir. Örneğin ‘Outdoor Mağaza’ yazısını gördüğünüzde dış alanda işinize yarayabilecek malzemelerin satışı sağlayan bir mağaza olduğunu anlamalısınız.

Mağaza Outdoor Ne Demek? Neler Satılır?

Outdoor mağaza içerisinde, dış alanda bulunan vakit geçiren kişiler için malzemeler satılmaktadır. Bu malzemelerin genişliği değişikliğe sahiptir. Genelde outdoor mağazaları içinde kamp malzemeleri, spor malzemeleri ve kıyafetleri satılmaktadır. Örneğin spor yapan birisi herhangi bir spor ayakkabısı kullanmak yerine bu mağazalardan özel outdoor ayakkabılar tercih etmektedir.

Kamp alanları arasında tercih yapıp güzel anlar yaşamak mı istiyorsunuz? O zaman mutlaka outdoor mağazalarından gerekli malzemeleri almanız gerekecektir. Bu mağazalar da diğer giyim, ev eşyaları malzemeleri gibi geniş bir alana yayılmıştır. Mağazalardan alabileceğiniz gibi internet siteleri üzerinden de rahatlıkla alışveriş yapabilirsiniz. Hatta internet sitesi üzerinden alışveriş yapmak daha geniş seçenekler sunacaktır.

Kamp Öncesi Alınması Gereken Malzemeler Nelerdir?

Kamp yapmaya karar veren kişiler için çadır gibi bilinen temel malzemeler dışında ihtiyaç dahilinde bulunanlar vardır. Genellikle en çok unutulan malzemeler arasında kamp çakıları bulunmaktadır. Kamp bıçağı, birçok alanda size yardımcı olabilecektir. Sahip olduğunuz gıdaları kesmede işe yaracağı kadar aynı zamanda ateş yapmak için etrafınızdaki küçük çalıları parçalama konusunda da etkili olacaktır.

Kamp yapmanın yanı sıra piknik gibi alanlarda da işinize yarayacak malzemeler arasında termos mug bulunur. Termoslar, sıcak su ya da çay gibi içeceklerin saatlerce sıcak tutulmasını sağlayacaktır. Böylece dışarıda bulunduğunuz alan içerisinde içeceğinizi sürekli sıcak tutmak için gaz ya da ateş kullanmak gibi dertleriniz olmayacaktır. Mutlaka temin edilmesi gerekir.

Malzemelerinizi tam olarak elde etmeniz ile kamp ve piknik serüveniniz daha kolay ve kullanışlı hale gelecektir. Aksi takdirde kısıtlı malzemelerle oluşturduğunuz tatil ya da yaşam alanı sizi zorlayacaktır. Mutlaka kampa gitmeden önce deneyimli kişilere başvurmalı, lazım olan kamp malzemeleri konusunda net bilgiye sahip olmalısınız.

Gidilebilecek En İyi Kamp Alanları Nelerdir?

Outdoor mağazalar aracılığı ile elde edeceğiniz kamp malzemeleri sonrası gideceğiniz kamp alanı konusunda karar vermeniz gerekir. Türkiye kamp yapmak için çeşitli alanlara sahiptir. Değerlendirilebilecek kamp alanları dilerseniz göl kenarı olacağı gibi dilerseniz orman içinde insanlardan uzak olabilmektedir.

1-Köyceğiz Gölü

Muğla Köyceğiz son senelerin en sakin köyleri arasında bulunuyor. Hem denize hayran kalmak hem de sakinlikten yana olmak isteyenlerin değerlendirebileceği noktalar arasındadır. Eğer kamp sonrası da gezinize devam etmek istiyorsanız mutlaka listenizde yer verin. Çünkü Muğla şehri de dahil çevre şehirlerde gezebileceğiniz birçok yere ulaşabilirsiniz.

2-Şile Koyları

İstanbul’un kalabalık oluşu insanları uzak ve sessiz alanlara gitmeye neden oluyor. Kamp yapmak ancak şehir dışında da çıkmak istemiyor musunuz? Şile, İstanbul’da yaşayanlar için değerlendirilebilecek temel alanlar arasında yer alıyor. Diğer bahsedilecek alanlara göre elbette Şile bilinen bir yerdir. Ancak bilinmeyen sakin koylarını keşfettiğinizde denize karşı güneşi selamlamanız mümkün olacaktır.

3-Kaz Dağları

Balıkesir’in yaz döneminde çok sık ziyaretçisi olmaktadır. Şehrin gezilecek noktalarının çok olması ve tam bir tatil cenneti olduğundan kamp alanları da mevcuttur. Kaz Dağları’da bulunan kamp alanlarında günlerinizi geçirirken bir yandan dilediğiniz anda manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Son olarak gidiş ya da dönüş yolunda denize girerek tatilinizi de geliştirebilirsiniz.

4-Yedigöller

Marmara bölgesinde yer alan Bolu’nun adıyla bütünleşmiş Yedigöller özellikle sonbahara doğru mükemmel bir görüntüye kavuşmaktadır. Sarı yaprakları ile birlikte göllerinin huzura kavuşturduğu bu alanda çok sakin vakit geçirebilirsiniz. Kampı huzurla yapacağınız gibi sakince yürüyüşlerle kendinizi stresten uzak tutabilirsiniz.

Mangal Nasıl Yakılır?

Kamp vakitlerini güzelleştiren unsurların arasında ise mangallar bulunmaktadır. Özellikle deniz ve gölün bulunduğu yerlerde bizzat emek vererek balığınızı tutmak bunu da damak zevkinize göre pişirmek istemez misiniz? Tamamen kişisel emekleriniz ile birlikte vaktinizi daha güzel hale getirebilirsiniz. Bunu yapmak için ise mangal nasıl yakılır sorusunun yanıtını bilmeniz gerekir.

Mangal hazırlığı yaparken öncelikle bazı püf noktalara ihtiyacınız olacaktır. Uygulamanız gerekenler arasında ilk olarak etinizin ızgaraya yapışmaması için soğandan yardım almaktır. Soğanı tellerinize iyice sürmeniz yeterli olacaktır merak etmeyin tadı ete asla geçmez. Daha sonra, is kokusunun ete geçmemesi için ateşe elma, limon kabuğu atabilirsiniz. Ateş iyice alevlendikten sonra atmanız daha doğru olur.

 Mangal Nasıl Yakılır

Kamp yaparken eğer etlerinizi şiş şeklinde uygulayacaksanız, şiş çubuklarını mangaldan yaklaşık 3 saat öncesinde suda bekletmeye başlayın. Çubukların içine su iyice nüfuz edeceğinden ateşle karşılaştığında içerisindeki su sayesinde yanmayacak, erimeyecektir. Suda bekletmek bu açıdan oldukça kritik bir noktadır.

Mangalı yakıp pişirmeye başladıktan sonra dikkat etmeniz gerekenler arasında sağlığınız açısından bulunan maddeler de vardır. İlk olarak etten düşen yağ damlaları alev ile birleştiğinde çok büyük alevler ortaya çıkabilir bu da yanmaya sebep olabilir. Bu duruma engel olmak için pişirme esnasında birkaç damla su damlasını elinizle üstüne atabilirsiniz. İşlem esnasında dikkatli olmalısınız.

Mangalı piknik ya da kamp sırasında yaptıktan sonra gerek çevre kirliliği oluşturmamak gerekse orada yaşayan canlılara zarar vermemek adına söndürürken dikkatli olmalısınız. Közlerin zaman içerisinde tekrar alevlenme imkânı vardır. Çünkü içindeki sıcaklık zor gidecektir. Tamamen söndürdüğünüze emin olmalı aynı zamanda çevrenizi de temiz bırakmaya dikkat etmelisiniz!

Mangal Yakmak Yasak mı? Kampta Mangal Yasak mı?

Dünya genelinde virüsün ortaya çıkması ile birlikte yaşam içerisinde değişiklikler ortaya çıkmıştır. Özellikle kalabalık olarak bir araya gelmeyi önlemek adına yapılan işlemler arasında piknik ve mangal düzenlemeleri bulunmaktadır. Her geçen gün ortaya atılan düzenlemeler içerisinde havaların da ısınmasıyla birlikte mangal yakmak yasak mı? Kampta mangal yasak mı sorularını ortaya çıkarmaktadır.

Geçtiğimiz aylarda Resmî Gazete’de yayınlanan genelgeye göre piknik ve mangal yapmak yasak hale gelmiştir. Kalabalıkları bir araya getirmek aynı zamanda duman yoluyla virüsün yayılmasını engellemek adına bu tarz bir karar alınmıştır. Yine geçtiğimiz zamanlarda normalleşme sürecine girilmeye başlanmıştır. Fakat yapılan açıklamalarda mangala yönelik değişik bir bilgi verilmemiştir. Bu yüzden günümüzde mangal yapılması yasaktır.

 

Yayın Tarihi : 23-01-2022 05:52:49
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.