HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Hesap Makinesi Kullanımı

Hesap Makinesi Kullanımı

Hesap makinesi kullanımı zaman içerisinde farklı alanlarda bulunmaya devam etmiştir. Hesaplama ve matematiksel işlemler olmazsa olmaz unsurlar arasındadır. Bireysel işlemler kadar firma bazında büyük ve önemli konularda da aktif rol oynamaktadır. Ancak her işlem basit durumları içermediğinden bir araç yardımına yani hesap makinelerine ihtiyaç duyulmaktadır.

Sayısal veriler insan yaşamının geçmiş zamanından beri bulunmaktadır. Sayısal semboller sayesinde veriler elde edilmektedir. Elde edilen verilerle planlamalar, mevcut durumu yorumlama yapılmaktadır. Mevcut iş içerisinde ortaya koyulan hesaplamalar geleceği belirleyecek bir noktadır. Bundan dolayı küçümsenmeden istatistik verilerinden de yararlanarak ilerlemek gerekmektedir. Her bir matematiksel işlem için gelişmiş hesap makinesi bulunmaktadır.

Hesap Makinesi ile Hangi İşlemler Yapılabilir?

Hesap makinesinde hesaplama işlemleri bilinenin aksine çok gelişmiş olabilmektedir. Ancak toplum arasında belirli kesimlerce sadece bu yönleri kullanılmaktadır. Hesap makinesini aç işleminden sonra doğru bir hesap makinesi çeşidine sahipseniz sayılarla oynayabilir ve hedeflediğiniz sonuçlara saniyeler içerisinde ulaşım sağlayabilirsiniz. Vakitten tasarruf sağlamak için genelde tercih edilir.

Hesap makinesi üzerinde herkes tarafından dört temel işlemin yapıldığı bilinmektedir. Toplama, çıkarma, çarpma ve bölme işlemi en sık kullanılanlar arasındadır. Ancak tercih edilen hesap makinesi modeline göre bu işlemleri çeşitlendirmek mümkündür. Yüzdelik hesaplama, kesirli işlemler yapma, trigonometrik ya da istatistik hesaplamaları yapmak da mevcuttur. Önemli olan modelin seçilmesi ve buna uygun alanlarda işlemler yapmaktır.

Gelişmiş Hesap Makinesi Nerelerde Kullanılır?

Hesap makineleri üzerinde detaylı matematiksel işlemlerin yapılabilmesi için geçmişten günümüze düzenlemeler yapılmıştır. Öyle ki eski zaman içerisinde sadece hesap makinesi ile bu işlem yapılmaktaydı. Günümüzde ise telefonlar içinde de hesap makineleri bulunmaktadır. Ancak gelişmiş matematiksel işlemler için telefonlar yetersiz kalacaktır.

 Hesap Makinesi Kullanımı

Hesap makinesinde hesaplama işlemi yapabilmek amacıyla öncelikle eğitim alanında kullanım bulunmaktadır. İstatistik bölümlerinin yanı sıra çeşitli mühendislik fakültelerinde ihtiyaç uyulur. Bunun yanı sıra Eğitim Fakültesi içerisinde öğretmen eğitimi sırasında dahi hesap makinesi kullanımı ile ciddi işlemler yapılabilmektedir.

Eğitim sonrası daha ciddi kurumlar olan firmalarda da hesap makinesi kullanımı sağlanmaktadır. İnsanlar kâğıt kalem ile tabii ki bu matematik işlemlerini yapabilir. Ancak burada temel işlem zamandan tasarruf sağlamaktır. Aynı zamanda yapılacak işlemin en doğru şekilde sonuçlanması gerekir. En ufak bir yanlış sayının elde edilmesi planlamaları etkileyecektir. Bu firmalar için istenmeyen bir durumdur.

Hesap Makinesi Çeşitleri Nelerdir?

Günümüzde hesap makinesi çeşit çeşit farklı markalar tarafından üretilip geliştirilmektedir. Bu alanda kendisini ciddi anlamda kanıtlamış dünyaca ünlü firmalar bulunmaktadır. Casio hesap makinesi şüphesiz bu alanda ilk sırada gelmektedir. Uzun yıllar kullanmak istediğiniz bir hesap makinesi arayışındaysanız bu markaya göz atmalısınız.

Hesap makinesi üretim alanının gelişmiş olması bireylerin tercih sırasında kolaylık sağlayacaktır. Fiyat-performans açısından çeşitlilik bulunur. Bu da firma bazında ve öğrenci bazında alınacak ürünlerin skalasını genişletir. Bunun yanı sıra hesap makineleri sadece marka, ücret açısından değil ortaya koyduğu işlev neticesinde de çeşitlere ayrılmaktadır. Bireyler tarafından sağlanacak bu işlemler birden fazladır.

1- Yüzde Hesap Makinesi

Yüzdelik dilimler istatistik verileri elde etme konusunda en sık başvurulan noktadır. Yüzde hesap makinesi sayesinde kolaylıkla sağlanabilmektedir. Kullanacağınız hesap makinesi markasına göre kullanılacak tuşlar, yönergeler değişiklik gösterebilir. Ancak yazının devamında yüzde hesaplaması hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

2- Kesirli Hesap Makinesi

Matematik çok geniş bir alanı kapsamaktadır. Yüzyıllardır bulunan bu bilim dalı içerisinde gündelik yaşamda kullanılan rakamlar dışında sayılarda elbet bulunmaktadır. Kesirli sayılar ise bunlardan sadece birisidir. Rakamlara nazaran işlem ilerlemesi konusunda farklılıkları bulunur. Sayılar arttıkça ise bu durum daha çok zorlaştığından hesap makinesi kullanımının zorunlu hale geldiği görülür.

Kesirli hesap makinesihesaplamaları saniyeler içerisinde oluşturulmaktadır. Kesirli sayılar arasında dilediğiniz işlemleri kısa sürede yerine getirebilirsiniz. 4 işlem dışında da matematiksel yöntemlere başvurabilirsiniz. Belirtilen işlemlerin dışında kesirli sayılarınızı farklı sembollere çevirerek de dönüştürmeniz mümkündür.

Hesap Makinesinde Yüzde Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Hesap makinesi kullanırken en sık merak edilen konulardan birisi de hesap makinesinde yüzde hesaplaması nasıl yapılır olmaktadır. Yüzdelik hesaplama için iki farklı yöntem bulunur. Öncelikle Casio hesap makinesi gibi kaliteli hesap makineleri varsa bunlar üzerinde çoğunlukla % işareti bulunur. İlk yöntemimiz bu işaret olan hesap makinelerine göre anlatılacaktır.

 Hesap Makinesi Kullanımı

Örnek bir işlem vermek anlama açısından daha iyidir. Örneğin 5000 sayısının %20’sini hesaplamak istiyorsunuz diyelim. Burada % işaretiniz varsa yapmanız gereken sırasıyla şöyledir. Hesap makinesi aç diyerek önce paneli açın. Daha sonra 5000 x (çarpı) 20 yazın ve en son % işaretine basın. Karşınıza 5000 sayısının yüzde 20si çıkacaktır.

Yüzdelik işareti çoğu hesap makinesinde bulunur. Ancak matematik açıdan çok gelişmiş bir hesap makinesi değilse bu konuda % işareti olmayan yöntemi denemelisiniz. Üstte verilen örnek üzerinden ilerleyelim. 5000 sayısının yüzde 20sini hesaplanması için: 5000 x (çarpı) 20 / (bölü) 100 yapmalısınız. Böylece 5000 sayısı üzerinden yüzde 20’lik hesaplamasını elde etmiş olacaksınız. Eğer %binde hesaplaması yapacaksanız bölü işaretinden sonra bin ile bölmelisiniz.

Hesap Makinesi Nereden Alınmalıdır?

Günümüzde alışveriş alışkanlıkları değişmektedir. Geçmişte bireyler bizzat alışverişlerini gerçekleştirirken günümüzde gerek vakit bulunamadığından gerekse enerji harcanmak istenmediğinden internet üzerinden tek bir tık ile alışveriş yapılmaktadır. Böylelikle kişiler kolay bir şekilde aradığına da ulaşım sağlar.

İnternetten alışverişin aynı zamanda geniş model imkânına sahip olmasından dolayı avantajları da bulunmaktadır. Yaşanılan bölge içerisinde bulunmayan herhangi bir ürün internet sayesinde farklı şehir ve ülkelerden de getirilebilir. Özelikle üst düzey matematiksel işlemler yapılacak hesap makineleri her şehirde ya da ilçede bulunmayabilir. Bunun yerine internetten sipariş verebilirsiniz.

Hesap makinesi alımı sırasında dikkat edilmesi gereken iki nokta bulunur. Öncelikle bu hesap makinesini hangi alan içerisinde kullanacaksınız? Basit işlemler için üst düzey model almanıza çok da gerek olmayacaktır. Ancak bunu eğitim ya da iş alanında kullanacaksanız daha kaliteli markalara yönelmenizi öneriyoruz. Böylece uzun zaman diliminde de kullanabilirsiniz.

Hesap Makinesinde Leblebi Nasıl Yazılır?

Geliştirilen makine sayesinde matematiksel anlamda çeşitli işlemler yapıldığından bahsedildi. Öyle ki sayılarla neredeyse dans edilmektedir. Kimi bireyler bununla kalmayarak kişilere eğlenceli durumlar da sunmaktadır. Senelerdir görülen neredeyse nesilden nesle aktarılan hesap makinesi ile leblebi yazmak gibi bir durumda söz konusudur.

 Hesap Makinesi Kullanımı

Peki hesap makinesinde leblebi nasıl yazılır? Bunun için yapmanız gereken oldukça basittir. Verilecek olan rakamları tek tek ekrana giriş yapın ve sonrasında hesap makinesini ters çevirin. 1837837 rakamlarını aynı şekilde yazdıktan sonra ters çevirdiğiniz de minik bir göz yanılması yaşanacaktır. Harflerle benzerliğinden dolayı ortaya ‘leblebi’ yazıyormuş gibi algılayacaksınız.

Leblebi kadar dikkat çekmese de farklı kelimeler de ortaya koyulabilmektedir. Kişilerin biraz hayal dünyasının geniş olması biraz da deneme yapması sonucunda bu durumlar ortaya çıkarılabilir. Burada rakamların ters görüntüsünün bir harfe benzetilmesi önemlidir. Örneğin 8 rakamı B ile 7 rakamı ise tersten L harfi ile benzemektedir. Bundan dolayı 383 yazarak ‘ebe’, 3838 yazarak ise ‘bebe’ kelimelerini elde edebilirsiniz.


Yayın Tarihi : 24-02-2021 23:25:27
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.