HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Kağıt Çeşitleri Nelerdir?

Kağıt Çeşitleri Nelerdir?

Kağıt çeşitleri kullanım alanına göre üretimine göre değişiklik göstermektedir. Kağıtların ortak bir üretimle ortak şekilde kullanılması oldukça zordur. Çünkü öncelikle sektör kapsamında en iyi sonuçları alabilmek adına kağıt türleri göz önünde bulundurularak kullanım sağlanır. Böylece kağıtların daha iyi kullanıldığı, güzel sonuçlar verdiği görülür.

Kuşe Kağıt Çeşitleri Nelerdir?

Kuşe Kağıt

Kağıt türleri arasında en çok kullanılan kağıtlardan birisi kuşe kağıt olarak karşımıza çıkıyor. Kuşe kağıt matbaa ve baskı alanında çok tercih edilmesinde sahip olduğu kalite etkili olmaktadır. Eskiden günümüze kaliteli kağıt denildiğinde akıllara ilk olarak gelen bir türdür.

Mat Kuşe Kağıt

Kuşe kağıtların ikiye ayrıldığı görülür. Mat kuşe kağıt parlama yapmayan ve daha mat, soluk renkte duran kağıtlardır. Boyut olarak değişiklik gösterir. Ancak kalitesinden ödün vermeyecek bir türdür.

Parlak Kuşe Kağıt

Parlak kuşe kağıtlar ise mat kağıtlara nazaran daha parlak bir kağıttır. Hatta bu kağıt reklamcılık alanında daha çok dikkat çekmek adına tercih edilir. Daha keskin ve buna rağmen çok parlak görünümü bulunur.

Diğer Kağıt Türleri

Kağıt çeşitleri elbette kuşe üretim kağıttan ibaret değildir. Kişilerin kullanabileceği çok farklı kağıt çeşitleri mevcuttur. Kişinin amacına göre bu çeşitler arasında kendisine uygun olanı bulması gerekir. Eğer bu alanda bir uzman ile çalışıyorsanız ekstra çaba sarf etmenize gerek yok. Ancak kişisel olarak karar veriyorsanız tek tek kağıt türleri hakkında bilgi almak gerekir.

Bilinen ve üretimi sağlanan kağıt türleri arasında:

·Gazete kağıdı,

·Kitap kağıdı,

·Antetli kağıt,

·Not kağıdı,

·Renkli kağıt,

·Yapışkanlı kağıt,

·Fotokopi kağıdı,

·Fotoğraf kağıdı olarak bulunur.

Her bir kağıdın kendi içinde boyutu, kalınlığı ve kalitesi dahi değişiklik gösterir. Her birinde belirli bir üretim amacı oluşturulur. Hatta sırf bu yüzden fotoğraf kağıdı ya da fotokopi kağıdı olarak adlandırılır.

Gazete Kağıdı:

Gazete Kağıdı

Gazeteler her ne kadar geçmişteki kadar fazla konuşulmasa da hala üretimi yapılmaktadır. Gazete kağıdı diğer kağıtlara nazaran daha ince ancak kaliteli bir yapıda bulunur. Aynı zamanda boyut olarak değişiklik gösterir, daha büyüktür. Renk olarak değişimi mevcuttur.

Kitap Kağıdı:

Kitap Kağıdı

Kitap üretimindekullanılan kağıtların yapısı değişiklik gösterir. Kaliteli olan kabul edilen kitap kağıdı beyaz ve kısmen kalın olan kağıtlardır. Ancak saman kağıdı olarak da kullanıldığı görülebilmektedir.

Antetli Kağıt:

 Antetli Kağıt

Düz kağıtlardan farklı olarak özel üretilmiş kağıtlar arasında antetli kağıt bulunuyor. Firmalar tarafından logo tasarımı yapılarak bastırılmış kağıtlardır. Orta üst alanda ya da sağ üst tarafta firma bilgileri bulunur.

Not Kağıdı:

 Not Kağıdı

Not kağıdı uzun uzadıya not almak ya da kısmen daha küçük notlar almak adına üretilmiştir. En çok eğitim ve ofis ortamlarında kullanılmaktadır. Cep boy defterler için daha küçük boyutlu olabilmektedir. Ancak kısmen defter boyutunda da olması mümkündür.

Renkli Kağıt:

 Renkli Kağıt

Sadece rengine bağlı olarak kağıtların değişim göstermesi ile renkli kağıt olarak adlandırma yapılır. Burada renkli kağıttan kasıt normal dosya kağıdı da olabilir, karton kağıt da olabilir. Burada kağıt türü değişiklik gösterebilir.

Yapışkanlı Kağıt:

 Yapışkanlı Kağıt

Post-it kağıt olarak da adlandırılmaktadır. Yapışkanlı kağıt özellikle çalışırken kısa notlar alıp göz önünde bulundurulması amacıyla kullanılmaktadır. Arkasında yapışkan kısmı olduğundan sabit olarak bir alanda bulunabilir.

Fotokopi Kağıdı:

Fotokopi Kağıdı

Fotokopi çektirirken kullanılan ve hatta ülke genelinde en çok tercih edilen kağıt türlerindendir. En çok bilinen boyutu a4 olmaktadır. Farklı boyutlarda olduğu da görülmektedir. Üretim standartları bulunsa da kalite farklılıkları mevcuttur.

Fotoğraf Kağıdı:

Fotoğraf Kağıdı

Fotoğrafların çıktısını almak ve baskılamak adına özel olarak üretilmiş kağıtlardır. Diğer kağıtların kalınlığından farklıdır. Ancak sadece kalınlığı değil kayganlığı, yapısı genel olarak değişiklik gösterir.

 

 

 

Yayın Tarihi : 23-01-2022 05:22:34
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.