HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Eğitici Oyunlar

Eğitici Oyunlar

Eğitici oyunlar, erken yaştaki çocukların zihinsel, bedensel ve dil gelişimi konusunda destekleyici olmaktadır. Çocukların sahip olduğu zekâ bölümlerinde etkileşimlerin artması okul öncesi eğitimler ile sağlanır. Her yaşa özel olarak üretilen oyunlar ve oyuncaklar bu yüzden oldukça önemlidir. Erken yaşta gelişimi sağlamak, kritik dönemleri değerlendirmek daha mümkün olmaktadır. Kişilerin okul öncesi eğitici oyun seçeneklerini doğru seçerek çocukları ile deneyimlemesi faydalı olacaktır.

Oyuncak sektörü çocukları eğlendirmek üzerine kurulmuştur. Güncel oyuncaklarda özellikle bilinçli ebeveynler tarafından eğitici oyuncaklar tercih edilmektedir. Bu oyuncaklar, alışılmış oyuncaklardan farklı olmaktadır. Düz bir eğlencenin ötesinde hem eğlenmeyi hem de eğlenirken öğrenmeyi mümkün kılmaktadır. Böylece okul öncesi eğitimi aşamasında çocuklar ilerleyen yaşlarına daha iyi şekilde hazırlanmaktadır.

Eğitici Oyuncaklar Hangi Alanlarda Gelişim Sağlar?

Çocuklara alınacak oyuncaklar üretici firmaların hedeflediği alanlara göre kazanımlar sağlayacaktır. Genelde oyuncakların gösterge metinlerinde kaç yaşa uygun olduğu ve hangi durumların kazandırılabileceği belirtilmektedir. Oyuncak tercihinde bulunan bireylerin bu açıklamaları okuyarak uygun gördüğü okul öncesi oyunları aktif olarak oynayabilir, oynatabilir. Böylece hedef neticesinde ilerleme ile nasıl bir gelişim beklenilmesi gerektiğini de netleşecektir.

Eğitici oyun, doğru oynandığı ve çocuğu zorlama olmadan oyuna dahil ettiği takdirde birden fazla alanda gelişimi destekleyecektir. Eğer çocuğunuza 1-2 yaş eğitici oyuncaklar aldıysanız genel olarak ilk hedef noktası dil gelişimi ve el kaslarının gelişimine yönelik bir ilerleme söz konusu olacaktır. Bu yaşta çocukların oyuncak boyutları incelendiğince çok büyük oldukları ve sesli olduğu görülür. 1-2 yaş aralığında dikkat süresi çok az olduğundan ses ve görselle dikkat çekilir. İnce el motor kasları gelişmediğinden de büyük boyutta oyuncaklar üretilir.

Ca Games 24 Parça Alfabe Eğitici Maxi Boy Puzzle - 5027

3-4-5 yaş eğitici oyuncaklar incelendiğinde ise durum bir miktar değişiklik gösterir. Bu yaşta bireylerin dil gelişimi çoğunlukla tamamlanmıştır. Çarpık da olsa cümleler kurabildiğinden dil üzerine belirli noktalarda ilerleme sağlanabilir. O da eğer isteğiniz varsa yabancı dil öğretme üzerine çalışmalar olabilmektedir. İngilizce kelimeleri öğrenebileceği 3-4-5 yaş eğitici oyunlar oynatabilirsiniz. Aynı zamanda bu yaş aralığı genelde renk, sayı ve temel harfleri öğrenmek için uygundur.

Eğitici oyunların fırsatları sadece bununla sınırlı değildir. Oyun demek beraberinde kurallarında gelmesini sağlar. Ancak çocukların gelişimi incelendiğinde bunu bir yetişkin kadar kolay kabul ettikleri söylenemez. 2-3 yaş dönemine kadar bu durum oldukça normaldir. Ancak 4-5 yaş itibari ile kuralları bilme, kurallara oyun içerisinde sadık kalma, sorumlukları yerine getirme gibi özelliklerin kazandırılması gerekir. Eğlenirken oyun içerisinde sayılan tüm bu durumları elde etmek ise oldukça kolaydır.

Okul Öncesi Eğitici Oyun Oynanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Eğitici oyunlar oynanırken dikkat edilmesi gereken unsurlar mevcuttur. Üretim sırasında belirli bir amaç göz önünde bulundurulsa da istenen ortam ve çocukta durumları elde etmedikçe ilerleme sağlanmayacaktır. Bu yüzden bilinçli olup hareket etmek gerekir. Özellikle ebeveynlerin bu aşamada oyun öncesi atmosferi ayarlaması gerekir. Gerek okul öncesi bilmeceler buna göre sorulmalı gerekse oyuncaklar buna göre dizayn edilmelidir.

Okul öncesi eğitimler, oyunlar kapsamında çocukların ilk önce istekli olması gerekir. Unutmayın ki küçük yaşta olmaları onların tercihleri olmadığı anlamına gelmez. Çocuk eğer istemiyorsa oyun oynaması için zorlanmalıdır. Oyunu istekli ve zevkli hale getirmek için çabalar gösterilebilir. Dikkat çekmek için siz de oyuna mutlaka dahil olmalısınız. Böylece çocuk sizi örnek alarak kolaylıkla uyum sağlayacaktır.

Anne ve babaların dikkat etmesi gereken bir diğer nokta ise sabırlı olmaktır. Özellikle küçük yaştaki okul öncesi oyunları sırasında çocukların istenen davranışları direkt sergilemesi zordur. Bu noktada gelişimini sağlamak için tekrarlara başvurulabilir. Doğru ya da doğruya yakın bir davranış olduğunda alkış, gülümseme, ‘aferin’ gibi pekiştirmeler verilerek çocuk mutlu edilmelidir. Sabır küçük yaştaki çocukların oyundan gelişim sağlaması için en kritik noktalardan birisidir.

Eğitici Oyuncaklar için Öneriler

Okul öncesi eğitici oyun tercihleriniz sayesinde çocuklarınızın kaliteli zaman geçirmesini sağlayabilirsiniz. Tercih edilen oyuncaklar ile birlikte hem aile içi ilişkilerinizi sağlam tutabilirsiniz hem de oyun vaktinde çocuğunuzun yeni bilgiler öğrenmesini sağlayabilirsiniz. Yaş grubuna göre önerilecek oyuncakları inceleyebilir, almadan önce bilgi edinebilirsiniz.

A.1-2 Yaş Eğitici Oyuncaklar

Anne ve babaların oyuncak seçimi sırasında 1-2 yaş için hem görsel olarak hem de kas gelişimini göz önünde bulundurması gerekir. Bu yaşta çocukların ince el motor kasları gelişmediğinden dolayı daha büyük eşyaları kolaylıkla tuttuğu bilinir. Büyük parçalara sahip bir yap boz ve üzerinde şekiller bulunan oyuncaklar öğretici değeri yüksek olan oyuncaklardır. Çocuğunuz 24 Harf Maxi Boy Alfabe Puzzle oyuncağı sayesinde hem görsellerden faydalanabilir hem de tekrarlarınız sayesinde puzzle birleşimleri için kas gelişimini destekler.

B.3-4-5 Yaş Eğitici Oyuncaklar

Her yaş dönemi oynanabilecek oyuncak skalasını genişletecektir. Bu yaşta çocukların kas gelişimleri daha iyi durumdadır ve söylenen talimatları da yerine getirebilir. Çocukların yeni bilgiyi almak için de oldukça açık oldukları bilinir. 3-4-5 yaş eğitici oyunlar bu doğrultuda seçilmelidir. Bilgiye aç olan çocuklar doğru yöntemlerle geliştirilebilir, bilgi haznesi arttırılabilir. Aynı zamanda oldukça da eğlenmesi mümkündür.

 Ca Games İngilizce Öğreniyorum Eğitici Oyun Kartları - 5044

Okul öncesi eğitimi eğlenceli bir şekilde verilerek çocukların harf, ses bilgisi geliştirilebilir. Görsel ve duyusal organizasyonunu desteklemek için bu yönde oyuncaklar tercih edilebilir. Dil gelişimine de açık olunan bu dönemde bilgi aktarımı sırasında yabancı bir dil desteklemesi de yapılabilir.İngilizce Öğreniyorum Eğitici Oyun Kartları sayesinde ilkokul düzeyine uygun harfleri tanıtırken aynı zamanda İngilizce de bu harf ile oluşmuş kelimeleri tekrarlayarak aşinalık kazanmasını sağlayabilirsiniz.

Ca Games Harfleri Öğreniyorum Eğitici Oyun Kartları - 5042

İngilizce kelimelere gerek yok sadece ilkokula başladığında en azından harfler konusunda zorlanmasın mı istiyorsunuz? Elbette bu durumunda yöntemleri, oyuncakları vardır. Harfleri Öğreniyorum Oyun Kartları sayesinde daha önce bahsedilen oyun formatının Türkçe versiyonunu elde edebilirsiniz. Alfabede bulunan her bir harf tek tek ele alınmıştır. Kartlar üzerinde bahsedilen harf ile başlayan görseller, imgeler bulunur. Böylece çocuk da bağlantı kurarak harf öğrenimini sağlayabilir.

 Ca Games Eğlenceli Bilmeceler - 5103

Eğitici oyun elbette sadece okul bilgilerini destekleyici nitelikte olmak zorunda değildir. Çocuğunuzun genel kültürünü düzeyine göre geliştirmek isteyebilirsiniz. Bunun için okul öncesi bilmeceler setleri oldukça uygundur. Ca Games Eğlenceli Bilmeceler oyununda birden fazla kart vardır. Bu kartlar üzerinde bulunan nesneleri karşı tarafa adını söylemeden aktarmak, özelliklerini bilmeye yöneliktir. Tabi dilerseniz bu kartlarla farklı oyun siteleri de oluşturabilirsiniz.

 Ca Games Domi̇no Game Eğlenceli̇ Ai̇le Oyunu - 10015

Hafıza gelişimi doğrudan ve dolaylı olarak yeni bilgiler üzerinde etkisi bulunan bir unsurdur. Her bir öğrenimin akılda tutulması için hafıza kapasitesi ve dikkatinin arttırılması gerekir. Ebeveynlere bu noktada en çok Ca Games Domino Game Eğlenceli Aile Oyunu önerisi bulunur. Bu oyun için 4-5 yaş daha uygun olacaktır. Oyun içerisinde hafıza, dikkat, iletişim kurma ve aynı zamanda oyun kurallarını kavrama gibi sayısız fırsat bulunur. Eğlenirken öğrenmek artık daha kolay!

Yayın Tarihi : 23-03-2021 22:41:12
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.